FREE shipping $800 HK/MACAU | more info here | delivery 2-3 working days

夏天去陽光與海灘,實在是消暑既好活動,約埋三五知己到沙灘已是例牌動作-chill到爆。

怕紫外線侵害皮膚的您,每次都幾乎塗晒成支防曬。原來一般的防曬都好可能蘊含一些會危及海洋生物和珊瑚生命,或令珊瑚白化的化學成份,好似Oxybenzone(羥苯甲酮)和Octyl Methoxycinnamate(甲氧基肉桂酸辛酯)等等,更有海島城市如美國夏威夷州已經禁止泳客採用!

同樣有高度防曬效能,緊係要選擇一啲「海洋友善」防曬霜先好落水啦~唔止珊瑚say yes,就連有小朋友既家長都say yesssss 啊!

 

1. 

Sundaily The Base Layer 

近年火紅火熱的口服防曬,由哈佛大學皮膚科研究人員開發,一種由多年防曬科學支持的蕨類植物- polypodium leucotomos 提煉而成,天然有機,直接保護細胞免受自由基的侵襲,亦可保護皮膚免受曬傷,再搽埋防曬,是對肌膚雙重保護。

2. 

Suntegrity 防曬打底霜

淨係口服防曬當然唔夠想追趕曬完一點都不變黑的您~要雙管齊下,就需要一枝有效既防曬。Suntegrity 20% Zinc Oxide 產品,集合打底、防曬、面霜功能。 有助肌膚抵禦紫外線,具提亮膚色效果, 集合打底、防曬、面霜功能。妝前打底令妝容更加貼服,裡面含有豐富透明質酸,有機蘆薈,向日葵,石榴,黃瓜和綠茶有助於提供額外的防曬保護,令皮膚免受有害的UVA和UVB射線的傷害。

3. 

CS Sunforgettable SPF 50 Loose Mineral Powder Brush

呢個係超級方便既防曬,5秒搞掂,小朋友急不及待去玩,媽媽一路要捉住佢搽防曬,勁適合啊。Colorescience 突破性的技術 +4 種大小粒子的 #防曬粉,令每一寸的肌膚都可以呼吸。補防曬只需5秒,用過colorescience 的防曬粉,可能唔會再轉防曬產品~ 

1) 抗UVA/ UVB 紫外線 |2) 抗藍光 |3) 抗紅外線氧化 |

4) 抗污染 |5) 補水配方

最高zinc oxide 可達21%SPF50

想夏天保持白白淨揀靚防曬係緊要架,但都要保持海洋乾乾淨淨,唔好逼到啲魚仔食哂白哂哂防曬啊~